Kritika: Mileta Aćimović Ivkov

... Priča o stvarnom životu, nestanku i mogućem životu Despota Poša postavljena je u samo tematsko središte ovog romana.

Odgonetanje misterioznog događaja odvija se u romanu na dva paralelna pripovedna plana u kojima se slika jedno burno vreme, njegove društvene i političke prilike.

Sa obiljem biografskih elemenata u sadržaju, „Sadistički dizajn“ Veselina Mišnića nudi čitaocima plovidbu kroz vreme i događaje po kojima se ono i danas pamti. Njegova složena žanrovska priroda, jednostavnost i izlaganja, životnost i slikovitost pokazuju da njegov pisac ume da oblikuje priču koja može privući savremenog čitaoca. A priča je, kao i životni san, uzbudljiva mešavina stvarnosti i privida. Hod ivicom koja razdvaja dva dela istog sveta, jednog života i priče o njemu.

Mileta Aćimović Ivkov

Preporuka

Svetionik uma - Misli

Svetionik uma - Misli

2014.
Mnoga od mojih promišljanja su se našla u ovoj knjizi. Naravno, izdvojena iz konteksta nekih kompleksnijih i opširnijih priča... [detaljnije]

DNK Hana

DNK Hana

Plato, 2013.
Ova najnovija knjiga pripovedka Veselina Mišnića, za razliku od svih prethonih ima tri naslova: “DNK HANA”, “SUŠENJE VETRA” i “ ŠKOLA ZA VEZIVANJE PERTLI”, takođe sve priče i pripovetke u ovoj knjizi imaju tri naziva. [detaljnije]

vidi sve